دکتر بهمن محمدی

تغذیه و رژیم درمانی


سخن روز

نظرات رژیم گیرندگان

تماس با ما

هشدار

فصل دوم


اصول کلی تغذیه دانش آموزان

گروههای غذایی

دانش آموزان برای تغذیه صحیح نیازمند مصرف همه گروههای غذایی به میزان های توصیه شده هستند. نام گروههای غذایی و میزان سهم مورد نیاز از هر کدام به شرح زیر است :

نکته :منظور از سهم يا جانشين غذايي ، مقدار غذايي است كه داراي ارزش مشابه با ساير مواد غذايي از همان گروه باشد .

گروه نان و غلات :نیاز روزانه 11- 6 سهم

مواد غذایی این گروه تامین کننده انرژی ، ویتامین ها ، مواد معدنی و فیبر می باشند .

گروه سبزي ها : نیاز روزانه 3 الي 5 سهم

مواد غذایی این گروه منابع خوبی از فیبر و ویتامین های A،C، اسید فولیک ، آهن منیزیم و پتاسیم هستند .

گروه ميوه ها : نیاز روزانه 2 الي 4 سهم

مواد غذایی این گروه نظیر گروه سبزی ها منابع خوبی از فیبر و ویتامین های A، Cفولات ، آهن منیزیم و پتاسیم هستند .

گروه شير و لبنيات : نیاز روزانه 3 الي 4 سهم

لبنیات منابع مهمی از پروتئین ، ویتامین و املاح هستند و به عنوان منبع عالی کلسیم محسوب می شوند .

گروه گوشت ها : نیازروزانه 2 الي 3 سهم

غذاهای این گروه منبع غنی ویتامین به ویژه ویتامین های گروهBو نیز پروتئین و املاح مانند آهن و روی می باشند .

نکات مهم :

ميزان سهم مورد نياز از هر گروه با توجه به سن ، جنس ، قد و میزان فعاليت متغير است و هر چه ميزان فعاليت بيشتر باشد ميزان سهم مورد نياز بدن افزايش مي يابد .

به عنوان مثال پسران نوجوان فعال بطور متوسط به 3000 کیلوکالری و حداکثر سهم های هرم غذایی نیاز دارند در حالیکه دختران نوجوان به 2200 و کودکان به 2000 - 1800 کیلوکالری و میزان متوسط از واحد های توصیه شده نیازمندند .

1- بايد از مصرف بيش از حد انرژي خودداري شود زیرا سبب بروز چاقي در دوره نوجواني و دوره هاي بعدي زندگي مي شود .

2- مصرف زياد مواد حاوي قندهاي ساده نظير نوشابه ، شكلات ، آب نبات و شيريني جات و نیز چيپس و نظاير آن كه صرفا انرژي زا هستند و ارزش غذايي خاصي ندارند منجر به افزايش وزن و چاقي مي شود .

3- با توجه به رشد سريع و افزايش حجم عضلات ، استفاده از منابع پروتئين هاي گياهي و حيواني نظیر حبوبات ، غلات ، لبنيات ، گوشت ها و تخم مرغ براي نوجوانان ضروري مي باشد .

4- مصرف املاح و ويتامين ها از جمله روي ، يد ، آهن ، كلسيم و ويتامين هاي A،B، CوDدر اين دوران بسيار ضروريست .

5- با مصرف ميوه جات و سبزيجات تازه ، انواع گوشت ها ، حبوبات ، لبنيات و غلات نياز نوجوانان به املاح و ويتامين ها تامين مي شود .

6- از آنجا كه دختران در سن بلوغ بيشتر در معرض كم خوني قرار دارند لذا مصرف منابع غذايي حاوی آهن از جمله گوشت ، جگر ، ماهي ، زرده تخم مرغ و حبوبات براي آن ها توصيه مي شود .

و...

برای دسترسی به بقیه مطالب به خود کتاب مراجعه کنید.


نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
جداول و توصیه های ضروریفصل چهاردهمصفحه اصلیلیست بیشترین درخواست ها کرم جوانه گندمجداول و توصیه های ضروریفصل هفتمسوالات پزشکیلطیفه های ریزه میزهکرم شب ضد چروکحکایتفصل هفتمپیامهای کاربرانمقدمهکرم ضد افتادگی پوست آنانخلاصه ای درباره چاقی و اضفصل هشتمسایتهای دیگرمقدمهپلوهاخوراک هافصل هشتممحاسبه وزن ایده آلمقدمهپلوهاخورش هافصل یازدهمآشنایی با مطبمقدمهآنچه باید در مورد لاغری بداستان های جالبفصل پنجممقدمهآیا می دانید کهروانشناسی رنگ چشم های خوفصل پنجممقدمهآیا می دانید کهروش نوین ماساژ صورتفصل اولمقدمهآگاهی های لازم در مورد صوروش های جذب دیگرانفصل اولماسک موز با شیرین بیانافسردگی زمستانی چیست ؟روش تثبیت وزنفصل اولماسک ژله ای ختمیانرژی دهنده صورترژيم غذایی سلامتی و تناسفصل دهمماسک تقویت کننده لیمو ترایا می دانید؟رژیم های غذاییفصل دهمماسک تقویت کننده غنچه گل بالا بردن پیشانیزمین و انسانفصل دومماسک سیب با شیربخش های سایتزندگینامه 1فصل دومماسک شفا بخش با ترشکبرنامه 15 روزه برای افزایزندگینامه 2فصل دومماسک شفاف کننده مریم گلیبرای14 روزه برای کاهش وزن سوپ هافصل دومماسک عسل با تمشکبزرگ کردن گونه هاسالاد هافصل دومنمونه ای از رژیم غذایی سلتـاثـيـر تـغـذيـه بـر تـساندویچ هافصل دوازدهمچهار نکته برای جلوگيری اتهیه کتابسایر غذاهافصل سومچگونه لاغری را درمان كنيتونیک آب پرتقالDVD آموزش درمان چاقیشيوه صحیح غذا خوردنفصل سومچگونه مي توان پس از درمانتونیک بهفهرست مطالبشگردهای آشپزی رژیمیفصل سومچگونه در ورزش ها موفق باشتونیک رازک جهت رفع افتادتوضیحی کوتاه درباره آشپزفهرست مطالبعوامل موثر در لاغريفصل سیزدهمنظرات رژیم گیرندگانتست اضطرابفهرست مطالبمقا لات دکتر بهمن محمدیفصل ششمورزش شماره 1تست تعیین میزان جذابیت زفهرست مطالبمقالاتفصل ششمورزش صورت چه هست؟تست روانشناسیفهرست مطالبمطالب خواندنیقوی کردن پلک پایینی چشموزن ايده آل چيست ؟تست روانشناسی 2فهرست مطالبمعرفی کتابلوسیون لیمو ترشکرم لیمو ترشتست روانشناسی 3فهرست مطالبپاسخ به سوالات رژیم گیرنلوسیون مریم گلیکرم مرطوب کننده ختمیتست سلامت روحیفصل نهماخبار سلامتیلوسیون گل همیشه بهارکرم پرتقال با روغن هسته اتست شخصیت شناسی خوشبین هفصل نهمتندرستی و زیباییلوسیون پنیرککرم آفتابگردان با عسلجداول و توصيه‌هاي ضروریفصل چهارمتغذیه وسلامتیلوسیون خیارکرم تجدید کننده پوست رازجداول و توصیه های ضروریفصل چهارمدرباره مالوسیون طراوت بخش نعناعکرم جوان کننده هویج