دکتر بهمن محمدی

تغذیه و رژیم درمانی


سخن روز

نظرات رژیم گیرندگان

تماس با ما

هشدار

از چه ظروفی برای پخت غذا استفاده کنیم

امروزه انواع مختلف قابلمه ها و تابه ها برای تهیه و پخت غذا یا سرو آن مورد استفاده قرار می گیرد. در هنگام استفاده از ظروف باید دقت داشته باشیم سلامت افراد خانواده را با مشكل مواجه نكنیم.

- ظروف شیشه ای امروز كاربرد زیادی دارند ، این ظـروف بــه مــاده غذایی واكنش نشان نمی دهند ، نسبت به حرارت مقاوم و به راحتی قابل شستشو و ضد عفونی هستند ، پس جزو بهترین ظروف برای تهیه و سرو غذا می باشند.

- ظروف استیل در مقابل انواع مواد غذایی حتی غذاهای ترش و اسیدی مقاومند ، و امكان شستشو و ضد عفونی آن ها هست ، از این ظروف نیز می توان با خیال راحت استفاده كرد.

- ظروف لعابی تا زمانی كه لعاب سطح آن آسیب ندیده باشند خصوصیاتی مشابه ظروف استیل دارند.
- مس نسبت به حرارت و مواد اسیدی حساس است و می تواند به مواد غذایی واكنش ایجاد كند. برای جلوگیری از این واكنش سطح ظروف مسی را قلع اندود می كنند.

معمولا" برای پخش یكنواخت و راحت قلع درصدی سرب به آن اضافه می شود. ظروف مسی در برابر حرارت و اسید كاملا" ناپایدار است و در صورت حرارت بالا یا اسیدی بودن رنگ سفید ظرف مسی از بین می رود و مجددا" قرمز می شود ، پوشش قلع نیز به همراه سرب آن وارد ماده غذایی و بالطبع وارد بدن می شود كه برای بدن خطرناك است.

- ظروف چینی در حقیقت لعاب دار محسوب می شوند تا زمانی كه لعاب آن آسیب ندیده ظــروف خوبــی برای سرو غذا محسوب می شوند. بهتر است از ظروف چینی شكسته و یا لب پر استفاده نكنید.

- امروز با توجه به تنوع بسیار زیاد مواد اولیه پلاستیكی ، هر ظرف پلاستیكی برای مصرف غذا مناسب نیست. بهتر است از ظروف پلاستیكی تهیه شده از مواد نو و ترجیحا" سفید استفاده كنید. از ظروف پلاستیكی برای سرو غذاها یا مایعات داغ استفاده نكنید.

- ظروف ملامین باید دارای مهر استاندارد وزارت بهداشت باشند ، چرا كه احتمال دارد به منظور تقلب از كربنات كلسیم در تهیه آن استفاده شود ، كه بسیار خطرناك است. معمولا" ظروف تقلبی در واحد حجم وزن كمتری دارند و سبك تر هستند. براق بودن ظروف ملامین نیز بر اثر ماده لعاب مانندی است كه به مرور زمان از بین می رود ، در این صورت ظرف قابل استفاده نمی باشد. از ظروف ملامین كهنه اصلا" برای غذا استفاده نكنید.

- چوب به علت ضریب انتقال حرارت پایین در مواد غذایی كه با حرارت سرو كار دارند مورد استفاده زیادی دارد ، اما به دلیل بافت ناصاف و عدم امكان شستشو و ضد عفونی كامل ، باید با احتیاط استفاده شود. بنابراین از ظروف چوبی كه دارای شكاف یا درز هستند و یا سوختگی دارند ، نباید استفاده شود.

- یكی از پوشش های مقاوم به حرارت تفلون است. تفلون پوششی است كه روی ظروف آهنی داده می شود مسلما" نوع و ضخامت پوشش تفلون در كارآیی آن بسیار مهم است. بنابراین از ظروف تفلونی كه لایه داخلی آن آسیب دیده استفاده نكنید. بهتر است از بازسازی مجدد آن ها نیز بپرهیزید. چون معمولا" لایه دوم بسیار نازك بوده و به طور سریع در حین استفاده جدا و وارد ماده غذایی می شود.


آدرس مطب : اصفهان ، خیابان شریعتی ، مجتمع فراز ، طبقه پنجم ، واحد 502
تلفن : 36282727 - 031

نظرات کاربران درباره این مطلب :

برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
DVD آموزش درمان چاقیشيوه صحیح غذا خوردنفصل سومچگونه مي توان پس از درمانتونیک بهفهرست مطالبشگردهای آشپزی رژیمیفصل سومچگونه در ورزش ها موفق باشتونیک رازک جهت رفع افتادتوضیحی کوتاه درباره آشپزفهرست مطالبعوامل موثر در لاغريفصل سیزدهمنظرات رژیم گیرندگانتست اضطرابفهرست مطالبمقا لات دکتر بهمن محمدیفصل ششمورزش شماره 1تست تعیین میزان جذابیت زفهرست مطالبمقالاتفصل ششمورزش صورت چه هست؟تست روانشناسیفهرست مطالبمطالب خواندنیقوی کردن پلک پایینی چشموزن ايده آل چيست ؟تست روانشناسی 2فهرست مطالبمعرفی کتابلوسیون لیمو ترشکرم لیمو ترشتست روانشناسی 3فهرست مطالبپاسخ به سوالات رژیم گیرنلوسیون مریم گلیکرم مرطوب کننده ختمیتست سلامت روحیفصل نهماخبار سلامتیلوسیون گل همیشه بهارکرم پرتقال با روغن هسته اتست شخصیت شناسی خوشبین هفصل نهمتندرستی و زیباییلوسیون پنیرککرم آفتابگردان با عسلجداول و توصيه‌هاي ضروریفصل چهارمتغذیه وسلامتیلوسیون خیارکرم تجدید کننده پوست رازجداول و توصیه های ضروریفصل چهارمدرباره مالوسیون طراوت بخش نعناعکرم جوان کننده هویججداول و توصیه های ضروریفصل چهاردهمصفحه اصلیلیست بیشترین درخواست ها کرم جوانه گندمجداول و توصیه های ضروریفصل هفتمسوالات پزشکیلطیفه های ریزه میزهکرم شب ضد چروکحکایتفصل هفتمپیامهای کاربرانمقدمهکرم ضد افتادگی پوست آنانخلاصه ای درباره چاقی و اضفصل هشتمسایتهای دیگرمقدمهپلوهاخوراک هافصل هشتممحاسبه وزن ایده آلمقدمهپلوهاخورش هافصل یازدهمآشنایی با مطبمقدمهآنچه باید در مورد لاغری بداستان های جالبفصل پنجممقدمهآیا می دانید کهروانشناسی رنگ چشم های خوفصل پنجممقدمهآیا می دانید کهروش نوین ماساژ صورتفصل اولمقدمهآگاهی های لازم در مورد صوروش های جذب دیگرانفصل اولماسک موز با شیرین بیانافسردگی زمستانی چیست ؟روش تثبیت وزنفصل اولماسک ژله ای ختمیانرژی دهنده صورترژيم غذایی سلامتی و تناسفصل دهمماسک تقویت کننده لیمو ترایا می دانید؟رژیم های غذاییفصل دهمماسک تقویت کننده غنچه گل بالا بردن پیشانیزمین و انسانفصل دومماسک سیب با شیربخش های سایتزندگینامه 1فصل دومماسک شفا بخش با ترشکبرنامه 15 روزه برای افزایزندگینامه 2فصل دومماسک شفاف کننده مریم گلیبرای14 روزه برای کاهش وزن سوپ هافصل دومماسک عسل با تمشکبزرگ کردن گونه هاسالاد هافصل دومنمونه ای از رژیم غذایی سلتـاثـيـر تـغـذيـه بـر تـساندویچ هافصل دوازدهمچهار نکته برای جلوگيری اتهیه کتابسایر غذاهافصل سومچگونه لاغری را درمان كنيتونیک آب پرتقال